Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger352
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20810} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Arild K.

Teknisk meget bra !!
Har du brukt en form for svak softing her ?
Vet ikke helt om jeg liker lykte stolpen til høyre !!!

Mvh AK
Tom A. T.

Flott og noe ''overraskende'' utsnitt. Komp og ikke minst timingen er helt på topp (som vanlig). Bra!
mvh Tom T
Hans- Georg S.

AK: Ja, det er benyttet en svak softing her. Dette som et forsøk på å ''mykne'' betongsøylene noe.
Arve k.

Softingen hever bilde betraktelig Hans.Men jeg er enig at
lykte stolpen ødleger noe.

AK.
Arne S.

Hmmm! Dette var vanskelig! Har prøvd meg på tallrike beskjæringsvarianter uten å komme helt i mål. Kanskje bildet rett og slett ikke ''holder mål''. Selvsagt har det mange kvaliteter, men det vet du selv, så de lar jeg ligge nå.

Jeg tror bildet lider under at du har ''gapt for høyt''. Du har villet fange både arkiteturen/miljøet, og bevegelsen til soldaten. Tror du skulle konsentrert deg om en av delene, alternativt gått enda dristigere til verks med skjeve linjer og lavere standpunkt.

Linjene i bygget, slik de nå er presentert, innludert lysmasten, blir et forstyrrende element fordi de ikke går opp i en formmessig enhet. Det blir ''rotete''. Dette tar oppmerksomhetne fra hovedmotivet, soldaten, som i seg selv er flott gjengitt. Synes også at det er litt anstrengt at du har plassert ham midt i søyla (for det tror jeg er en meget bevisst handling :-).

Når du først har lagt opp til denne symmetrien, ville jeg ha beskjært lysmasta, slik at du får med akkurat hele høyre buefelt. Gjør det samme med venstre. Da gjennomfører du den symmetrien du har lagt opp til. Det vil forsatt være litt spenning igjen fordi venstre bue er litt ''større'' enn høyre.

Men som sagt. Tror forsatt jeg ville 1) enten ha valgt å la linjene i bygget være rette (horisontale og vertikale), slik at bevegelsen til soldaten ble klart og utvetydig hovedmotivet, 2) eller laget meg noen skikkelig spenstige skrålinjer ved å velge et lavere standpunkt.

:-) Arne




Ellen R.

Flott bilde på alle vis - fint som det er, med lyktestolpe og det hele. Det som kanskje forstyrrer litt, er en liten dose ''tønne-forvrenging'' som gjør at de rette linjene øverst i bildet blir litt krumme. Mange digitale zoomkameraer, for ikke å si alle, lider av dette på vidvinkelinnstilling. Jeg lurer derfor på hvilket kamera du har brukt, og hvilken innstilling du har hatt zoomen på.
Carsten A.

Meget bra, med en fin softing (som gjør svært mye for bildet). Hverken lykten eller tønnefortegningen er negativt for meg, snarere er lykten et postivt innslag. Særdeles fin farge- og toneskala. Men jeg hadde gjerne sett at soldaten hadde dominert mer i bildeflaten, gjerne med noen litt tydeligere farger fra antrekket.

Ellers tviler jeg på at dette er et digitalt opptak, jeg gjetter på at du har brukt en av dine korte Sigma vidvinkler med fast brennvidde og en diafilm.
MVH CA
Jonas L.

Liker dette. Bra gjort. Lykten gjør seg bra synes jeg.
mvh JL
Torunn B.

Veldig fint. Jeg syns alle elementene og linjene passer inn her, og at softingen er et pluss. Bra med bevegelsen til soldaten. Det ser ut som du har hatt en helt bestemt ide og jobbet en del med planlegging for å få det til. Flott!!

Torunn :-)
Nils L.

Fint med soldatens bevegelse, ok bilde
Rune Edvin H.

Fint, men jeg tror jeg ville likt litt mindre softing.
Rune
Hans- Georg S.

Bra med tilbakemeldinger som dette. Ser at det er delte meninger om plasseringer av elementer/komposisjon, softing mm. Har selv vært i tvil om dette bildet ''holder'', noe jeg langt på vei nå kan ta endelig standpunkt til.
Takk for konstruktive kommentarer!
Terje N.

Ser ut som et vel gjennomtenkt opptak med overbevisende teknikk. Softingen er ikke påtrengende. Det er dog et par detaljer som virker som unødige magneter på mine øyne: Det smale mørke partiet oppe i høgre hjørne, over gesimsen, og tilsvarende på kortsiden. Slurvete beskjæring? - Og så kunne du vel etter min smak ha ''slukket'' lampen over gardistens hånd. (Hypotetisk: Og tenk hvilket bilde det ville ha vært om en viss forfatter hadde stått til venstre på balkongen og kikket ned på gardisten....) ;-)
Lars-Anders M.

Jeg liker din bildestil. Stå på.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu