Svalbard 2008 - Storkobbe
Opptaket av denne kobben (ant. en hunn) er gjort i Kongsfjorden (Kings Bay). I Kongsfjorden med sidearmer er bunnslammet ganske jernholdig, kobben får dette i pelsen. Når det så kommer luft til oksyderer jernforbindelsene. Kobbene blir fra lysebrune til mer rød, fra naturens side er kobbepelsen nærmest rent grå. Litt for grått lys til at opptaket ble optimalt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-14 15:57:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-08-15 11:19:34
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1427
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_333055} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Marcus V.

Bra dette. Teknisk bra, fin positur. Bra plassering av fokus og bra bruk av den begrensede dybdeskarpheten. Lyset ser noe tamt ut (hvilket du også bekrefter selv), men ut ifra de rådende lysforholdene synes jeg du har fått til et bra resultat.
Lars Kristian G.

Hei Carsten!

Oi - den ser kraftig ut.. Fin og opplysende tekst du har lagt til bildet :) Du nevner lyset selv - bortsett fra det så synes jeg du har fått et fint bilde av kobben. God skarphet rundt hodet - og på klørne nederst til høyre. Må ha vært en fin opplevelse (Svalbard i seg selv er jo en opplevelse..)

mVH. lkg
Pål E.


Nært og flott portrett av et fantastisk dyr. Fin kontakt her mellom fotograf og subjekt. V2 blir litt voldsom. Men med litt mer kontrast og brigtness ble V1 veldig flott hos meg.

mvh, PE
Jan Inge K.

Synes dette ble et meget bra bilde av storkobben. Jeg er ingen teknisk begavelse, så det rent tekniske kan jeg rett og slett ikke kommentere, selv om det ser veldig bra ut i mine øyne. Jeg forholder meg til min subjektive, visuelle oppfatning, og det er vel til syvende og sist denne de fleste fotografer prøver å appelere til? v2 får litt ''glansbilde''-preg i mine øyne...
Monika Frisvold V.

Teknisk nydelig bilde.
et bilde jeg nyter å se...
Velger v2..
anb...
mvh monika
Avsluttet .

Hei! Holder en knapp på versjon 1. Det er ikke hverdagskost å ha øyekontakt med en storkobbe vil jeg tro. Flott er det i alle fall. Mvh Liselotte
Kjell Sigurd S.

Fotogen skapning med et herlig oppsyn! Nærheten er flott og en avslappet holdning fra den største ekte selarten i våre farvann styrker opplevelsen. Fine antydninger til snurrebart har den også. Jeg heller nok mer mot V2, mest fordi det har en litt ''friskere'' toneskala, selv om jeg kanskje tror en mellomting er tingen. Absolutt vellykket og severdig.

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.

Veldig fint portrett dette, Carsten. Kalssisk positur, og jeg synes at tonene i toern ble veldig gode. Jeg liker klarheten og kontrasten som kommer bedre fram (spesielt orange/blå). Meget fin bakgrunn, og ubåklagelig teknisk kvalitet. Lekker bart. Kan ikke finne noe å klage på, annet enn enern som ble for grå. Nytt og sprekt profilbilde av deg er også på plass.

vh ingebjørg
Carsten A.

Takk for kommentarer.

Uansett det ganske flate og diffuse lyset er det forholdsvis store konstraster her, kobben har mange partier som blir alt for mørke etter som det her nærmest er motlys. Dermed ble det vanskelig å yte opptaket rettferdiget, det ble lett som venstre bilde i V3. V1 ble imidlertid laget som en slags ''tonemapping'' med Photomatix (egtl. ''blend'' i det programmet). Basis for dette er tre ulike konverteringer av samme opptak, de tre er vist i V3. Slikt kan gjøres på mange måter, men kan nok være en tendens til å få et litt for slapt resultat, det er da også min vurdering av V1. V2 er omtrent som opptaket ville blitt med omtrent identisk behandling dersom opptakslyset hadde vært noe friskere.

MVH CA
Erling K.

Jeg likte dette her! Versjon 2 synes jeg er best. Er versjon 3 tatt med sånn ''braketing''?

Mvh Erling
Carsten A.

EK: Som alt sagt viser V3 ''tre ulike konverteringer av samme opptak''.

MVH CA
Helge .

Versjon 3 ble ganske bra men det er tydlig å se at lysforholdene ikke var optimale men hvor ofte sammenfaller et godt motiv med optimale lysforhold?
Mener at du har fått et godt resultat ut i fra det nevnte.
Ellers må jeg gratulere med nytt ptofilbilde, det illustrerer fint hvorfor min mor mener at Ixus-kompakt er hendige saker.

Mvh
HRB
Rune Edvin H.

Fint bilde. Likte best toern. Med teksten til så blir det litt mer enn bare et pent artsportrett, sp den trengs som en del av det hele.
Rune
Anne-Lise S.

Synes du lykkes aller best med toern bl.a. i forhold til detaljer, lys og farger!

Anne-Lise
Helge .

Beklager, jeg mente versjon 2.

Mvh
HRB
Avsluttet .

Bildet ble riktig så bra i versjon 2.
Har egne bilder av slike skapninger, men de er på langt nær så bra.
Det skyldes bl.a. at jeg fotograferte fra en atskillig høyere båt. Dessuten var det med mitt første kamera, før jeg egentlig visste hva jeg holdt på med. :o)
De ser jo relativt avslappet ut der de ligger.
MVH JOO
Marcus V.

I mine øyne er V2 helt klart best. Det er vel også den som har beste tonefordelingen ''etter boka''.
Georg B.

dd
Georg B.

Beklager, CA, trodde jeg ikke kunnne legge inn kommentar (gruppe f/64), så jeg måtte bare se hva som skjedde...
Carsten A.

Takk for ytterligere kommentarer.

JOO: Storkobben, ihvertfall på Svalbard, forholder seg helt rolig om man bare nærmer seg med fornuft, dvs. ved at personer i gummibåten holder kjeft, sitter rolig og gjerne slik at påhengsmotor er avslått. Opptak fra zodiak er en avgjort fordel med det lave opptaksstandpunktet man da kan få. Det meste som befinner seg på vann drar som kjent fordel av lavt opptaksstandpunkt.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu