Løvskrika
Utstyr
  • Canon Eos 5
  • Tamron 200-400
  • Blender-
  • FilmtypeKodak EC100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger153
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5472} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Audun S.

Hvorfor legger du inn dette bilder på nytt? Det ligger jo inne med 23 kommentarer. mvh audun
Ivar H.

Og det er jo framleis ei LAVskrike. Biletet har ikkje vorte betre sidan sist, men heller ikkje så mykje dårlegare. Men eg likar det ikkje så mykje som sist.
terje s.

Audun – det har kommet til en del mennesker som kan ha noe lurt å si – samt at veldig mange av de kommentarene var vel mine egne – og ikke overveiende nyttige?

Ivar - takk for den, jeg har ikke all verdens minne...
Erland G.

Jeg har ikke sett bilde før! Jeg liker virkelig fargekontrastene du får fram. Jeg hadde selv tamron 200-400mm en gang, men ble aldri helt fornøyd med det. Men dette bildet ble jo flott.
Carsten A.

Nytt eller gammelt, samme for meg. Men ts kunne vel oppnådd omtrent det samme med å legge inn en egen kommentar på det tidligere bildet (med bønn om nye kommentarer), så hadde jo bildet dukket opp på listen over bilder som har fått kommentar siste 2 dager.

Bra bilde av fuglen. Det kommer likevel ikke fullt ut til sin rett her. Det blå i bakgrunnen er overmettet, reduksjon av metning for blå gjør underverker. Bildet vinner videre kraftig på en løfting av de mørke mellomtonene med kurveverktøyet, antakelig best med en S-kurve. Fuglen og kvisten den sitter på blir endelig bedre med en forsiktig (forsiktig!) avpasset oppskarping med USM-filteret i PS eller tilsvarende.
MVH CA
terje s.

Du verden CA - kunne du sendt meg bildet slik du justerte det - så jeg får se om endringene er så fantastiske og overbevisende som du får de til å være?

Skal relansere bilder på gamlemåten fra nå av...
Carsten A.

Gjør jeg gjerne, men du skal få det til langt bedre med en fil som ikke er i JPEG-format. Endret bilde avsendt!
MVH CA
terje s.

Ok – takk (litt lite)– tar tilbake en del av de mer underfundige sleivsparkene om alder og slik. Ser poenget ditt – det ble veldig kaldt…og endret karakter mye. Jeg likte nå originalen også. Noen liker sterke farger!!! Kanskje jeg skal investere litt mer tid (jeg sa kanskje) i bearbeiding av råscann fra nå av. Finnes det et eller annet sted en fornuftig nett-side å kalibrere skjermer imot?
Carsten A.

ts: Det er jo aldri for sent å snu. Akkurat hva ''takk (litt lite)'' betyr er jeg usikker på, en slags mini-takk, kanskje, som ikke kommer fra hjertet, men som en kanskje likevel føler seg forpliktet til å avgi.

Men spøk til side:

Når det gjelder de endringer jeg gjorde, er disse selvsagt begrunnet i eget billedsyn og smak. De tok ikke sikte på noe annet, og jeg forøker ikke å gjette meg fram til hva du eventuelt måtte like selv. Se det som en illustrasjon av mine tekstlig utformete kommentarer.

Skjermkalibrering mv, her er noen nettsteder som forhåpentligvis kan være til nytte:

Enkel: http://www.nara.gov/nara/target.html

Mere avansert:
http://www.aim-dtp.net/aim/index.htm
eller kanskje best direkte til:

http://www.aim-dtp.net/aim/calibration/index.htm
(Timo Autiokari er en MEGET spesiell person, men akkurat dette med kalibrering er han god på. Mye av det han sier om scanning, særlig scanning av farge negativ, er imidlertid tull)

Også nyttig: http://www.imagexpert.com/home.asp

(Pass opp om det kommer bindestreker eller harde linjeskift i noen av disse URL'ene!)
MVH CA
terje s.

Litt lite bilde!

Ellers takker jeg for oppklaring angående at dine kommentarer ikke skal regnes som fasit – men faktisk er rotet i ditt subjektive bildesyn. Dette er jo en selvfølge, men du er ofte så iherdig/overtalende at du åpner opp for tvil (noen ganger). At du ikke orker gjette hva mitt syn er, kan nok regnes som lurt – veldig flyktig og impulsivt (ikke noe galt i det).

Skermkalibrering - takk - men det var ikke noe for late mennesker nei! Skal se om jeg kan lure noen til å gjøre det for meg ;)
Carsten A.

ts: Selvsagt argumenterer jeg så sterkt jeg kan for min personlige oppfatning, skulle bare mangle. Og andre får ha sin og argumentere så sterkt de kan eller vil.

Det som skal gjøres ordentlig (og hva er det som er verdt å gjøre som det ikke er verdt å gjøre ordentlig) krever normalt en innsats. Det gjelder billedbehandling, skjermkalibrering, etc. like mye som annet.
MVH CA
Avsluttet .

Jag har också lagt in repriser utan att få på flabben..så misströsta inte terje..pippin är fortfarande väldigt dekorativ..
mvh/Gunte..
Tom Just O.

Det er et knall-godt bilde, foresten...
Mats N.

Jag missade den på den ''första visningen'', bra att den kom igen. Underbar bild, även med den litt märkliga blå bakgrunden. Vackert och mycket väl genomfört mht komposition och exp.!
MVH/Mats N.
Audun S.

Terje og Gunte: jeg bruker å gå inn på den enkelte fotograf for å se om det er noen interessante bilder jeg har gått glipp av, eller så går jeg inn i den enkelte kategori, og nå etter at vi fikk tumbnails på bildene er det jo blitt mye enklere (så behovet for å legge inn bildene dobbelt skulle være minimalt). Andre synspunkter på dette? mvh audun
Audun S.

Hvis en forbedrer et bilde og ønsker kritikk på dette blir det selvsagt noe annet, men to identiske bilder.. nei takk. mvh audun
Audun S.

Linker til bilder er også bra enten de brukes på disse sidene eller på diskusjonssidene (mine tre siste kommentarer skulle vært i en kommentar).....audun
terje s.

Audun - OK - jeg skal finne en annen løsning. . .
Avsluttet .

Terje...Du må spegelvända nästa repris..hahaha....
Audun...Med den strida ström av bilder som rinner in här är det inte mycket tid över för nytillkommna tittare att flänga runt och leta guldkorn..storm i det berömda vattenglaset..eller??
med extra vänlig hälsning/Gunte..
Avsluttet .

selg det som julekort.....helt typisk; fint..
Audun S.

Gunte og Terje: hvis et bilde skal legges inn på nytt identisk med tidligere innlegging bør det gamle bilde med kommentarer slettes (det kan jo være at et bilde har fått usaklige kommentarer eller bildekritikken har utviklet seg til diskusjoner som ikke har noe med det aktuelle bildet å gjøre, og da er det jo helt greit å lansere et bilde på nytt). Det må ikke utvikle seg slik at en legger identiske bilder inn flere ganger for at de skal være blant bilder lagt inn de to siste dager (det tror jeg neppe de som styrer med foto.no vil like), bruk de mulighetene som ligger i f.no (link fotografliste, kategori), legg in nye gode bilder slik dere gjør, og dere vil også få kommentarer til tidligere gode bilder.

Når det gjelder dette bildet likte jeg det svært godt, men jeg ville gjort noe med fargebalansen (og jeg ser svært gjerne en modifisert versjon av det). Se forøvrig mine kommentarer til den første lanseringen. mevh audun
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu