Høst i bekken
Tok dette bildet oppe i Fjellveien i Bergen! En flott turvei for byens beboere! Mye fint man kan glede seg over her oppe :) VIL GJERNE HA KONSTRUKTIV KRITIKK
Liker stemningen i bildet og følelsen av det våte!
Utstyr
  • canon 350d
  • 18-55mm linse
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger383
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159663} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

du har rett i at det gir et vått uttrykk, men jeg må likevel si at dette var rotete..
Gerry F.

tihi...litt rotetet er notert! Skal tenke på det neste gang...er fornøyd egentlig,er også enig at det rotete i tanke på hvor mye detaljer som er i bildet! Mye tenke på når du er ute i natur og tar bilder...skal huske på det til neste gang... uansett, takk for kommentaren...Ikke mye konstruktivt,men en kommentar er alltid gøy :)
Avsluttet .

Nah , synest ikke dette fungerer ..

For det første synest jeg at det blir alt for mangen elementer å forholde seg til , eller som Ingunn sier rotete.
Lyset er alt for skarpt / Hardt som gjør at du får en mengde utbrente punkter .. Noe som enkelte mener er helt ok , men selv liker jeg det absolutt ikke. Hadde du vridd kameraet andre veien kunne du sikkert fått med mer av bekken og mindre av alt rundt den , da hadde sikkert bildet hevet seg en del hakk , men ellers synest jeg ikke dette var så imponerende..

Lykke til videre

Tord Andre Oen
Gerry F.

Takke for konstruktiv kommentar! Synes det er flott at folk setter seg litt i selen og gir oss fotografer litt å sitte fingrene i! Er fullstendig enig med at bildet virker rotete...Skal prøve å komme meg oppi samme bekken og få prøvd ut litt flere vinkler...Akkurat der kameraet står er det et lite stup på ca 2m,så jeg skal se om jeg kan få en anne vinkel...Utbrentheten kan være riktig,men synes også det passer inn for å gi litt av den våte effekten :) Skal se om jeg får tid på søndag til å komme meg opp dit! Igjen, hyggelig med konstruktiv kommentar!

Gerry
Avsluttet .

Du kan jo ta en kikk på vannbildene mine for å få litt ideer , det er og en fordel å ha et NDx8, NDx4 eller NDx2 for å få lang nok lukketid på dagtid + et Pola filter for å fjerne en del av de mest irriterende refleksene ..
Vet ikke hva du bruker og hvor kjent du er med disse filtrene , nevner det bare tilfelle du ikke vet om det ..
ND kalles og Gråfilter


http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=177681
http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=175822


Lykke til på Søndag
Gerry F.

så hva koster et slikt gråfilter da? har forhørt meg om polariseringsfilter på japan foto, men vet ikke om de er billigere filtre der ute?! Har lest om polafilter at det tar vekk gjennskinn i glass og vann, så det hadde vært hjertelig velkommen i min samling :) har du noen tips om hvor jeg kan leite etter gråfiltrene? prøvde å sende medling til dge,men fant ingen send melding knapp da jeg så på siden din...
Avsluttet .

Det smarteste du gjør er å gå for noe som heter Cokin da kan du bruke samme filterene på alle linsene dine i stede for disse som du skrur frempå.
Da må du jo ha en million filter til diverse linser i stede for å kjøpe et sett som du kan bruke på flere linser og kun trenge ringene.
Cokin består av en Filterholder og Adapterringer i forskjellige størrelser , feks 58 mm som er det du sikkert har på objektivet ditt.
Adapter ringen er en ring som du skrur fast fremme på objektivet og den har en flens som passer sammen med filterholderen.
Etter at du har skrudd adapterringen på kan du bare klipse innpå en plast sak som skal holde glassplatene , denne kalles Filterholder. (Ville gått for P serien for den går lenger opp i dimensjon på linsene).
Så kan du kjøpe løse filter (Glassplater) og alle passer i denne holderen.
Da trenger du kun tenke på å skaffe en ny ring hver gang du kjøper objektiv og ikke et helt nytt filtersett.
Cokin kan du handle hos feks www.jessops.com , eller du kan ta deg en tur ned å snakke med de på UR&Foto eller www.fotovideo.no om du vil.
De koster litt varierende , men mellom 100 og 500 kr.
De filterene du skrur på HAMA , HOYA osv , koster 298 og oppover , men her trenger du nytt filter hver gang du kjøper en linse med andre mål og det blir fort en dyr affære ...

De filterene som er å anbefale er :

Gråfilter NDx8
Gråfilter NDx4
Gradert Gråfilter Lyst
Gradert Gråfilter Mørkt
Cir. Pola

Da skulle du være hjelpen en god stund , Gradert gråfilter brukes for å få mer farge på en ellers så kjedelig himmel ..

Vennlig Hilsen

Tord Andre Oen
Peo R.

Ni pratar om gråfilter.... har inte du det i din kamera ? Jag kollade som hastigast på nätet efter specifikationerna till din Canon 350d, men hittade ingenting på de 4-5 minuter jag sökte. I min Canon G3, som är mycket enklare, finns det under ''meny''. Du kan ju kolla där på din kamera också.

Peo
Jørgen S.

Jo canon 350d har en parameter funksjon der du kan fjerne farger og ligge på forskjellige filtre og toner. Når det gjelder bildet kunne du kansje fjernet flere av bladene der for å få mer fokus på den lille bekken og får å få et renere bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu