Sju små...
Utstyr
  • Canon Eos 5
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeProvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger133
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2796} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Helge T.

Utrolig artig bilde! Hva er det? Snø?
Hvordan har du fått dette til?
terje s.

Jepp snø, januarlys...tele med liten mellomring for å dempe dybden...Boccia kunne kanskje vært en bedre tittel?
Avsluttet .

Så enkelt och smakfullt,inga konstigheter alls..helt perfect skärpa inom rätt yta..toppenfin..
Thor Inge V.

Interessant farge du har fått på snøen, det gir en fin kontrast til kulene.
Svein G.

Fotokunst av høy klasse. Kjempegenialt bilde!
Ketil S.

Flott bilde !!
Fikk litt følelse av Bibelhistorie.
Du vet de som ble til saltstøtter.7-stk.
Hvis du myser mot bilde kan det godt være ørken.
Geir F.

Er bare målløs, jeg!
BRA!
Rolf M.

Idee`n er flott og den har innhold, men hvorfor må alle som fotograferer snø gjøre den så blå. Denne blå fargen får man fordi bildet er undereksponert. Lysmåleren er ikke så ''smart'' at den skjønner at snøen skal være hvit. Overeksponer 1 til 2 blendere så blir snøen fin og hvit: Snø bør etter min mening være hvit, så er det sagt.
Avsluttet .

Förvisso är snön vit men himmlen ger det blåa ljuser och utan det hade inte bilden varit något speciellt,kulorna är vita och det räcker..
terje s.

Tusen takk for fine tilbakemeldinger... Jeg blir nesten rørt jeg. Jeg var jo fornøyd med bildet – men dere overdriver litt? Egentlig var det vanvittig dårlig skiføre og lys...men over ei myr på vei hjem presset jeg meg til å finne noe – og i følge dere virket det jo?

Rolf – men all respekt for ditt utgangspunkt. Bildet er ikke undereksponert. Snø er ikke hvit – snø reflekterer lys. Lys på snøen med en grønn lysstråle nattetid... Den delen av snøen som reflekterer sola er jo ganske hvit? Jeg kunne selvsagt tatt turen hit i overskyet vær – men jeg tror det ville blitt et trist motiv!

At du liker hvit snø kan jo ingen ta ifra deg.
Jeg liker sjeldent snø som er hvit jeg, hvis det kun er snø som er i motivet...
terje s.

CA – hvis du ser det da – er dette i riktig fargebalanse?
Dag T.

Jeg er riktignok ikke CA, men dette synes jeg var kult (i dobbelt forstand). Med hovedfag i optoelektronikk kan jeg dessuten skrive under på din kommentar om sneens farge ;-)
Carsten A.

ts: Ja, sånn omtrent blir det i sterkt sidelys (på fjellet?) midtvinters med klar blå himmel. Fargene vil variere endel etter filmvalg, filterbruk, eksponering og etterbehandling. *Kanskje* er blåfargen her litt overmettet, men i forhold til en slik subjektiv vurdering eksisterer selvsagt ingen absolutte standarder. Når solen står så lavt over horisonten som her vil nok det direkte lyset være noe varmere enn ''normalt'', nærmere bestemt vil det gå mot gult, kanskje med svakt innslag av rødt. Snøballene er hvite, noe som kan tyde på at det er korrigert for gult. Dette vil i tilfelle øke blått i skyggepartiene, og kan være en medvirkende årsak til at jeg opfatter blått i bildet som noe overmettet.
MVH CA
terje s.

Dag – rørende med støtte fra fagfolk….Takk.

CA – Kanskje ikke så sent på dagen. Litt vanskelig å forklare – men bildet er tatt på skrå nedover? Men solen er jo ikke helt hvit – så snøen burde kanskje være litt gulere? Vel – i januar er lyset kaldt, men jeg har altfor begrenset minne til å huske om jeg justerte det?

Takk for oppfølgingen :)
Carsten A.

I januar står solen lavt uansett, noe som også fremgår tydelig av skyggene, og gjelder uavhengig av fotograferingsvinkel. Om bildet til en viss grad er korrigert - globalt - for gult, opphører gult å forurense blått. Sagt annerledes blir blått mer mettet.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu